Kā ietaupīt naudu uz pārtikas izdevumiem (turpinājums)

Šis ir turpinājums ieteikumiem “Kā ietaupīt naudu uz pārtikas izdevumiem“. Noteikti izlasiet arī pirmās daļas ieteikumus, ja Jūs interesē, kā ietaupīt naudu uz pārtikas izdevumiem.

Laba doma ir iepirkties tirgū. Iegriežoties tajā pēdējās darba laika stundās, daudzi pārdevēji savu preci ir nocenojuši. Tāpat jācenšas iepirkties pie zināmiem pārdevējiem, kuri, pārdodot pazīstamiem pircējiem, labprāt uzliek preci „pa virsu” vai uzdāvina.

Gudri ir iepirkties pēc iepriekš sastādīta saraksta, lai nenāktos krist nevajadzīgos kārdinājumos. Turieties pie tā. Par labu iepirkšanos vajadzētu palutināt sevi ar kādu sirdij īpaši tuvu, bet ne dārgu produktu.

Ietaupīt var arī mājās. Ja ir daudz neizmantotas, bet vēl svaigas pārtikas, to var pārstrādāt. Ņemams vērā vecais mammu un vecmāmiņu paņēmiens, izcepot pankūkas no piena produktiem ar šodienas termiņu. Pažuvušus dārzeņus var izvārīt zupā, bet zupas pārpalikumu – sasaldēt, tādējādi vajadzības gadījumā tiekot pie svaiga, pašu gatavota ēdiena, kad mājās tiešām nekā nebūs.

Visus salātus, kuri pirkti podiņos vai ar kacenu, pēc lapu nogriešanas iespējams iestādīt, un tie izaug no jauna. Pat uz palodzes pilsētas dzīvoklī varam ataudzēt jaunu salātu ceru.

Ja augļu ir par daudz, tos savāra, pagatavojot džemu vai marmelādi, kas, iepildīti glītās burciņās, izskatīsies gluži tāpat, kā no veikala plaukta nākuši.

Sakaltusi maize būs iemesls biezzupai ar grauzdiņiem. Ar rudens tomātu pārbagātību var tikt galā, sablenderējot tos un pagatavojot mājas tomātu mērci. Arī lauku ābolu raža ar laiku, īpaši pilsētas dzīvoklī uzglabāta, pa laikam jāpārskata, bojātās vietas izgriežot,bet no labajiem izspiestu sulu, izvārītu ievārījumu vai ķīseli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *